Rechtenkwesties

BUMA/STEMRA – Augiasradio vindt dat de muzikanten wier oude plaatjes wij soms gebruiken als illustratie, eigenlijk al rijk genoeg zijn. Als ze überhaupt nog leven. Maar regels zijn regels: als er rechten betaald moeten worden, dan moet dat. We hebben een Buma/Stemra-licentie “Podcast Kleingebruik”, voor € 13 per maand. Wel zo rustig. Licentienr. 10615643.

SENA – Regelt podcastrechten voor bestaande omroepen, en voor podcasts van langer dan 15 minuten. Wat ze met ons, klein non-profit podcastertje op de korte baan, aanmoeten, weten ze nog niet. Wij vallen in ieder geval in de categorie ‘minder dan 80% muziek’. Sena is met ons verzoek bezig; we gunnen ze de tijd.

NVPI – Die is alleen relevant voor podcasts die voor 100% uit muziek bestaan. Wij praten zelf te veel, minstens 20% van de podcast, dus de NVPI komt bij ons niet aan bod.

AUGIASRADIO – Wie onze podcasts wil hergebruiken, verknippen, of citeren, gaat z’n/d’r gang maar. Laat het ons wel even weten, s.v.p. Dan zetten we het op ons CV!

Foto: A Bear Named Bryan, Flickr
%d bloggers liken dit: